Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Τα μυστικά των γκιουλενιστών και οι εμμονές της Αγκυρας

Τουρκία : Τα μυστικά των γκιουλενιστών και οι εμμονές της Αγκυρας

Πάνω σε μια περίεργη θεωρία ότι ο εχθρός της Τουρκίας είναι ταυτόχρονα και φίλος της Ελλάδας στήνουν διάφορες συνωμοσίες κατά περιόδους

Εχουν μια έμμονη ιδέα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Οτι ο εχθρός της Τουρκίας είναι ταυτόχρονα και φίλος της Ελλάδας. Πάνω σε αυτή την περίεργη θεωρία στήνουν διάφορες συνωμοσίες. Το είχαν ξανακάνει άλλωστε στο παρελθόν, λέγοντας ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει αντάρτες του PKK στην Αττική. Ηταν τόσο εμμονικοί στην ιδέα ότι η Αθήνα συνεργαζόταν με τον σημαντικότερο εσωτερικό αντίπαλο της Τουρκίας που είχαν υποδείξει μάλιστα και στρατόπεδο εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών, στο Λαύριο, που δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων γεμάτο με πιτσιρικάδες κάθε εθνότητας από κούρδους, πακιστανούς, σύρους έως και αφρικανούς πρόσφυγες.

Πέρασαν αρκετά χρόνια έως ότου εγκαταλείψουν αυτή τη θεωρία. Και όταν την εγκατάλειψαν βρήκαν άλλη, πιο σύγχρονη και περισσότερο επικοινωνιακή για την τουρκική κοινή γνώμη θεωρία. Οτι η Ελλάδα φιλοξενεί γκιουνελιστές και ότι η ΕΥΠ συνεργάζεται μαζί τους για την ανατροπή του Ερντογάν.

Θεωρίες που αναπτύσσονται μάλιστα σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, αφού τις επεξεργάζονται ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από τους κύριους συνεργάτες του τούρκου προέδρου. Και τώρα τους θέλουν πίσω στην Τουρκία για να τους δικάσουν και προφανώς να τους καταδικάσουν. Οι Τούρκοι δεν χάνουν την ευκαιρία και  θέτουν κάθε φορά το θέμα των γκιουνελιστών στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. Είτε όταν γίνονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν στον Εβρο, είτε για τους οκτώ τούρκους αεροπόρους που δραπέτευσαν από βέβαιη φυλάκιση, μ’ ένα Σικόρσκι της τουρκικής στρατοφυλακής, στην Αλεξανδρούπολη. Κάθε φορά το ίδιο σενάριο. Φέρτε τους γκιουναλιστές πίσω. Με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ό,τι αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη η οποία είναι και ανεξάρτητη. Αλλά προτού δούμε τι ακριβώς συμβαίνει καλόν είναι να σημειωθεί και τούτο:

Με ιστιοφόρα

Τις τελευταίες εβδομάδες (από τις αρχές του 2021 έως και σήμερα) έχουν εντοπιστεί πολλά ιστιοφόρα να φθάνουν από την Τουρκία, όχι με σύρους ή άλλους πρόσφυγες, αλλά με τούρκους αντικαθεστωτικούς.

Οπως ο εντοπισμός ιστιοφόρου που έφτασε στον κόλπο Κουρεμένου της Σητείας ένα πρωινό της Κυριακής από την Τουρκία με οκτώ επιβάτες (πέντε άνδρες, μία γυναίκα και δύο παιδιά), οι οποίοι δήλωσαν «γκιουλενιστές». Είχε προηγηθεί προ μερικών μηνών η άφιξη στη Χίο άλλων 26 Τούρκων που δήλωσαν ότι διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν, ενώ με λίγες ώρες διαφορά είχε εντοπιστεί να πλέει ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Ζακύνθου σκάφος που ρυμουλκήθηκε στο Κατάκολο και στο οποίο βρίσκονταν 75 άτομα που ήταν επίσης τουρκικής καταγωγής. Αυτές οι καταγραφές αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα της «αφανούς» ροής στη χώρα μας Τούρκων που θεωρούνται «εχθροί του Ερντογάν».

Φ. Γκιουλέν

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία η περιβόητη κάθαρση του τούρκου προέδρου περιλάμβανε τη σύλληψη ή την καρατόμησή τους περισσότερους από 45.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστές, διοικητές και δημοσίους υπαλλήλους. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται 2.700 δικαστικοί. Ανάμεσα στους διωκόμενους και δεκάδες πιλότοι των F-16, με αποτέλεσμα να ξεμείνει η τουρκική αεροπορία από πιλότους και να χρησιμοποιεί στις προκλήσεις της στο Αιγαίο είτε απόστρατους πιλότους που τους επανέφερε στην ενεργό δράση, είτε πιλότους της Turk Hava Yollari, είτε ακόμα και γυναίκες, ενώ συνεργάζεται και με την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν. Επιπλέον, σύμφωνα με αναφορά από το «Κέντρο Ελευθερίας» της Στοκχόλμης, 96.719 δάσκαλοι και ακαδημαϊκοί εκδιώχθηκαν από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας, με 20.000 εξ αυτών να καταλήγουν στη φυλακή.

Κυνηγημένοι

Ετσι σιγά –  σιγά και κυνηγημένοι από το καθεστώς υπολογίζεται πως  18.000 έως 20.000 τούρκοι αντικαθεστωτικοί έχουν περάσει στη χώρα μας (δεν σημαίνει ότι έχουν μείνει όλοι εδώ) την τελευταία τετραετία και 9.000 από αυτούς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενώ οι ορισμένοι άλλοι διαμένουν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αναζητώντας την ευκαιρία να αναχωρήσουν για τη Γερμανία ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Λίγες εβδομάδες μετά το πραξικόπημα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έλεγε ότι 8.000 γκιουλενιστές, υποστηρικτές του FETO, διέφυγαν στην Ελλάδα. Και αυτό όπως σημείωναν τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν η αρχή. Μάλιστα ο κ. Σοϊλού τόνισε πως oι υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν αξιοποίησαν τις ίδιες διαδρομές με τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα οι οπαδοί του Γκιουλέν χρησιμοποιούσαν ελληνικά δίκτυα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και την αποστολή μηνυμάτων, ενώ στις τηλεφωνικές συσκευές υπήρχαν εγκατεστημένα λογισμικά κρυπτογράφησης αλλά και εφαρμογές διαγραφής και επαναφοράς μηνυμάτων.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024