Κοροναϊός : «Πολεμικές» οι εφημερίες – Η πανδημία «γονατίζει» το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, εκτός από τους ασθενείς του κοροναϊού που τρέχουν στα νοσοκομεία, υπάρχουν και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και μεταφέρονται από το ένα ίδρυμα στο άλλο προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να σηκώνουν μόνα τους το δυσανάλογο βάρος της πανδημίας.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά, σημείωσε ότι οι εφημερίες των νοσοκομείων είναι πολεμικές.
«Οι εφημερίες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είναι εφημερίες πολέμου, υπάρχει ένας πόλεμος».
Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, εκτός από τους ασθενείς του κοροναϊού που τρέχουν στα νοσοκομεία, υπάρχουν και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και μεταφέρονται από το ένα ίδρυμα στο άλλο προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.
«Είναι τραγικές οι συνθήκες», σημειώνει, λέγοντας πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει έναν τιτάνιο αγώνα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πανδημίας.
«Οι νοσηλευτές και οι γιατροί αυτήν την περίοδο έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν».
Ωστόσο, παρά την ενδεχόμενη ύφεση στα κρούσματα που θα υπάρξει από την επόμενη εβδομάδα, αυτή δε θα αποτυπωθεί στα νοσοκομεία.
«Προς το τέλος της επόμενης βδομάδας πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μία ύφεση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει ύφεση στις ΜΕΘ».
«Νεαρότεροι οι νοσηλευόμενοι»
Ο ηλικιακός μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid φθίνει όσο προχωρά η πανδημία.
«Είναι πολύ νέες ηλικίες, από 25 μέχρι 55. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν περίμεναν ότι θα βρεθούν στο νοσοκομείο. Είχαν απλά συμπτώματα και από τη μια στιγμή στην άλλη διασωληνώθηκαν», σημειώνει η κ. Παγώνη.
- Gen Z: Η γενιά που ζητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά και τον μπαμπά – Η κατάσταση στην Ελλάδα
- Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Στις 18:00 η πορεία μνήμης – Έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό
- Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό – Απείλησαν και με Στρεφέτσα οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πιερία: Η κακοκαιρία Byron άλλαξε χρώμα στον Θερμαϊκό – Εντυπωσιακά πλάνα από drone
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ταρέμι (vid)
- Ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν πιστεύει «ότι η κινηματογραφική εμπειρία θα εξαφανιστεί τόσο εύκολα»
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442