Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ δεν αναγνωρίζει την εκλογή του γιου του Λουκασένκο στην Επιτροπή της Λευκορωσίας
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να αναγνωρίσει την εκλογή του γιου του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, Βίκτορ, στην θέση του επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Δευτέρα (08/03) την εκλογή του γιου του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, Βίκτορ, στην θέση του επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας.
Με τον πατέρα και τον γιο να έχουν ήδη τιμωρηθεί με απαγόρευση προσέλευσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέρος των προσωρινών μέτρων που έλαβε η ΔΟΕ τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή έκανε γνωστό ότι δεν αναγνώρισε την εκλογή του Βίκτορ Λουκασένκο στις 26 Φεβρουαρίου στην κορυφαία θέση της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (NOC), διαδεχόμενος τον πατέρα του.
«Η ΔΟΕ σημείωσε επίσης με μεγάλη απογοήτευση ότι η NOC δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει πλήρως ότι η προηγούμενη ηγεσία, δεν είχε προστατεύσει κατάλληλα τους Λευκορώσους αθλητές από πολιτικές διακρίσεις» αναφέρει με δήλωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ανέφερε ακόμη ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα αποφάσισε να μην αναγνωρίσει την εκλογή του Λουκασένκο ως νέου προέδρου και επικύρωσε όλα τα προσωρινά μέτρα που ελήφθησαν τον Δεκέμβριο.
Η ΔΟΕ δήλωσε ότι οι αθλητές της Λευκορωσίας δεν είχαν προστατευτεί από πολιτικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολιτικής αναταραχής της χώρας.
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ



