Η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19 και η χρήση του επετράπη στην επικράτεια της χώρας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της πρεσβείας της Συρίας στη Μόσχα.
Η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19 και η χρήση του επετράπη στην επικράτεια της χώρας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της πρεσβείας της Συρίας στη Μόσχα.
«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της νόσου του κορονοϊού και επέτρεψε τη χρήση του στην επικράτειά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα μελετάει το ενδεχόμενο της άμεσης αποστολής στη Δαμασκό του εμβολίου Sputnik-V, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η έγκριση του εμβολίου από το υπουργείο Υγείας της Συρίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Συρίας, τα οποία αναφέρει το πρακτορείο Sana, στη χώρα έχουν καταγραφεί 15.179 κρούσματα κορονοϊού και 998 θάνατοι.
Στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βορειοανατολική Συρία έχουν καταγραφεί 8.600 κρούσματα και 311 θάνατοι, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία έχουν καταγραφεί 21.121 κρούσματα και 408 θάνατοι.
Τον Δεκέμβριο, η Συρία εντάχθηκε επίσης στον μηχανισμό Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες.
Ο ΠΟΥ, η UNICEF και η οργάνωση Gavi έχουν θέσει ως στόχο να παράσχουν εμβόλια για το 20% του πληθυσμού της Συρίας έως το 2021.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας