Σαράντα άστεγοι εμβολιάστηκαν σήμερα κατά της Covid-19 στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό από τοπική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία είχε την πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό τους

Σαράντα άστεγοι εμβολιάστηκαν σήμερα κατά της Covid-19 στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τοπική μη κυβερνητική οργάνωση που είχε την πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων αυτών.

«Στην πόλη μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι σημαντικό γι’ αυτούς να εμβολιαστούν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ταΐσια Σουβορόβα, υπεύθυνη της ΜΚΟ «l’ONG Notchlejka», που βοηθά τους άστεγους στην Αγία Πετρούπολη.

Ο εμβολιασμός, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, περιορίστηκε σε μερικές δεκάδες άστεγους και, συγκεκριμένα, σε αυτούς που προσφέρει στέγη η ΜΚΟ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Να σημειωθεί ότι η Αγία Πετρούπολη, η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα των σχεδόν 5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει σχεδόν 15.000 άστεγους.

Σύμφωνα με την «Notchlejka», ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό, καθώς οι άστεγοι στην Αγία Πετρούπολη υπολογίζονται σε τουλάχιστον 30.000.

Μια πρώτη ομάδα δέκα ατόμων, ανάμεσά τους ανάπηροι, πήγαν σήμερα το μεσημέρι σε ένα νοσοκομείο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο κόσμος λέει αμφιλεγόμενα πράγματα για το εμβόλιο, αλλά πιστεύω ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από αρνητικά», είπε η 57χρονη Γκαλίνα Ιβάνοβνα μόλις έλαβε την πρώτη δόση. η οποία δήλωσε ικανοποιημένη που το έκανε.

Ο σύντροφός της, Αλεξάντρ Σουβορόφ, 60 ετών, δηλώνει «επίσης ικανοποιημένος» που εμβολιάστηκε , γιατί «η κατάσταση με τον κοροναϊό είναι περίπλοκη».

Στη Μόσχα, παρόμοια πρωτοβουλία ξεκίνησε πρόσφατα τοπική ΜΚΟ που βοηθά τους άστεγους με την υποστήριξη των αρχών.

Η Ρωσία καταχώρισε τον Αύγουστο το πρώτο της εμβόλιο κατά του κοροναϊού, που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Τον Ιανουάριο, η Ρωσία ξεκίνησε επίσημα εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με αυτό το εμβόλιο, το Sputnik V, η ονομασία του οποίου παραπέμπει στον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο, με την ελπίδα να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας χωρίς να επιβληθεί εκ νέου καραντίνα σε εθνικό επίπεδο.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCoronaν εγκρίθηκε τον Οκτώβριο.

Χθες, Σάββατο, η χώρα ανακοίνωσε ότι καταχώρισε το τρίτο της εμβόλιο, το Kovivak.

Η Ρωσία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 4,16 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού, από τα οποία 83.293 ήταν θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr