ΚΙΝΑΛ : Ανάγκη επίταξης ιδιωτικών κλινικών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία
«Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής
Επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα κρούσματα Covid-19 ζητάει το Κίνημα Αλλαγής επικαλούμενο την πληρότητα που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι «κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID. Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική».
Με αυτό το δεδομένο ασκείται δριμεία κριτική στην κυβέρνηση επειδή παρά την «τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση .Προστίθεται ότι το υπουργείο Υγείας μεθοδεύει την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (πχ καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό.
«Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους.
Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.
Ζητάμε την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει πάνω από όλα τους πολίτες, όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442