Η απόλυτη τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου: Τούρτα κάστανο με μαύρη σοκολάτα
Μια πλούσια, υγρή τούρτα σοκολάτας που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα στο ρομαντικό σας δείπνο
Υλικά
Για τη βάση:
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο
5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
150 γρ. ψιλή καστανή ζάχαρη
100 γρ. κάστανα (βρασμένα, καθαρισμένα και περασμένα στο μπλέντερ)
Για το γλάσο σοκολάτας:
140 ml κρέμα γάλακτος (όσο πιο παχιά μπορείτε να βρείτε)
150 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800 C και στη συνέχεια βουτυρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά ενός ταψιού διαμέτρου 20 εκ.
2. Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, τοποθετούμε πυρίμαχο μπολ προσέχοντας να μην μπει νερό. Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ, τη μαλακώνουμε σιγά-σιγά και ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
4. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και τα κάστανα.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα (να στέκονται σαν λοφάκια) και τα ανακατεύουμε κι αυτά πολύ καλά μέσα στη σοκολάτα.
6. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και δεν ανησυχούμε αν «ξεφουσκώσει». Στη συνέχεια, το αφαιρούμε από το ταψί.
7. Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στις άκρες της κατσαρόλας. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει και την αλείφουμε στην τούρτα. Δεν τη βάζουμε στο ψυγείο.
Μερίδες
για 10 άτομα
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα

