Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 47χλμ δυτικά - νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και είχε εστιακό βάθος 15,8χλμ.
Νέα σεισμική δόνηση αυτή τη φορά 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, το μεσημέρι της Δευτέρας.
Είχαν προηγηθεί σεισμοί ανάλογης έντασης στην ίδια περιοχή μετά τα 4,9 Ρίχτερ που κλόνισαν την περιοχή.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 47χλμ δυτικά – νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και είχε εστιακό βάθος 15,8χλμ.
Σύμφωνα ωστόσο με την Αυτόματη Λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.
M4.6 #earthquake (#deprem) strikes 70 km SW of #Ayvalık (#Turkey) 4 min ago. Effects reported by eyewitnesses: pic.twitter.com/jdXF2GjMv6
— EMSC (@LastQuake) February 1, 2021
Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται μάλλον για συνέχεια του μεγάλου σεισμού του 2017, καθώς πρόκειται για το ίδιο ρήγμα.
Υποστήριξε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικά 24ωρα για να το πούμε αυτό με σιγουριά.
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας

