Σύψας : Σήμερα αποκλείεται να επιτρέψουμε στη συνεδρίαση τη μετακίνηση από νομό σε νομό
Άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων προς 1η Φεβρουαρίου.
«Είμαστε σε μια σταθεροποίηση της επιδημίας στην Ελλάδα με την έννοια ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5000 ενεργά κρούσματα και στην Αττική είναι τα μισά» ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Έχουμε συνθήκες υψηλής υγειονομικής επιφυλακής στο κέντρο της Αθήνας» πρόσθεσε, ενώ όπως τόνισε χρειάζεται μια προσοχή από όσους κατεβαίνουν για ψώνια στην Ερμού γιατί όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, υπάρχει και διασπορά.
Αν περάσουμε και τον Μάρτιο θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα με ασφάλεια
«Δεν τελειώσαμε, δεν χαλαρώσαμε, πρέπει να προσέχουμε είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω στον κόσμο. Είναι ακόμη εδώ η πανδημία, πρέπει να περιμένουμε δύο μήνες ακόμα. Αν περάσουμε και τον Μάρτιο θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα με ασφάλεια. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος» περιέγραψε. «Εφόσον όλα είναι καλά, την επόμενη Παρασκευή θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο άνοιγμα. Αφήνουμε ένα περιθώριο δύο εβδομάδων μεταξύ κάθε ανοίγματος για να δούμε τα στοιχεία» συμπλήρωσε.
Κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρίτου κύματος στην Ελλάδα
«Παρακολουθούμε στενά την πανδημία και δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει το κάθε τι» σημείωσε.
«Αυτές τις ημέρες ξέσπασε τρίτο βίαιο κύμα στην Ιαπωνία. Και η σταθερότητα είναι επικίνδυνη. Κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρίτου κύματος στην Ελλάδα. Όλες οι χώρες κλείνουν και εμείς ανοίγουμε, πρέπει να το βλέπουμε αυτό και να είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε μια χαρά σε σχέση με άλλες χώρες που μπαίνουν τώρα σε Lockdown και αυτό είναι επίτευγμα όλων μας» δήλωσε.
«Σήμερα αποκλείεται να επιτρέψουμε στη συνεδρίαση τη μετακίνηση από νομό σε νομό, τις επόμενες εβδομάδες θα το δούμε» υπογράμμισε.
«H εστίαση δεν είναι στις προτεραιότητες, δεν θα ανοίξει τώρα. Πρέπει να έχουμε πολύ καλά επιδημιολογικά στοιχεία για να ανοίξει» συμπλήρωσε.
«Για να έχουμε καλό καλοκαίρι, υπάρχει προϋπόθεση είναι να μην έχουμε ατύχημα τώρα. Αν έχουμε ατύχημα και να συνέλθουμε θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός. Για αυτό έχει σημασία να κάνουμε έναν, δύο μήνες υπομονή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σύψας, τέλος, πρόσθεσε ότι «έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, καθώς αποτελεί το βασικότερο όπλο ενώ τα άλλα είναι συμπληρωματικά.
«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αλλά θα παραμείνει», ανέφερε.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442