Σύψας : Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος – Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία
Για το ρίσκο του ανοίγματος των καταστημάτων, αλλά και για τα επόμενα βήματα της χώρας μας, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας
Για το ρίσκο του ανοίγματος των καταστημάτων, αλλά και για τα επόμενα βήματα της χώρας μας, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
Όπως είπε, τα μαγαζιά άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού, τότε θα κλείσουν ξανά.
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα «το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο».
Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο προϋποθέσεις: «η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα».
Επόμενο κομμάτι τα σχολεία
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο «κομμάτι» της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.
«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εστίαση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η εστίαση.
«Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία… Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα» κατέληξε.
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442