Κουφοντίνας : Ξεκινά απεργία πείνας μετά τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων», καταγγέλλοντας το παράτυπο -όπως ισχυρίζεται- της διαδικασίας μεταγωγής του
Απεργία πείνας ξεκινά ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, αντιδρώντας στη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού.
Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων», καταγγέλλοντας το παράτυπο -όπως ισχυρίζεται- της διαδικασίας μεταγωγής του.
Μεταξύ άλλων τονίζει ότι πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί.
Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.
Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, για θάψει την 17Ν , και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος