Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Νικολάου: Με χτυπά ο Πολάκης γιατί χάλασα το παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές

Σοφία Νικολάου: Με χτυπά ο Πολάκης γιατί χάλασα το παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές

Ερωτηθείσα για το αν αυτές οι αλλαγές πυροδότησαν την επίθεση αυτή του Παύλου Πολάκη προς το άτομο της, τόνισε: «Ε τι άλλο; Υπάρχει άλλος λόγος;».

«Έχουμε χαλάσει ένα παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε μέσα στις φυλακές. Οι φυλακές ήταν αφημένες στο έλεος του Θεού». Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους», με τους δημοσιογράφους Γιώργος Κουβαράς και Γιώργος Πιέρρος, η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Ερωτηθείσα γιατί o Παύλος Πολάκης είπε στον Χρυσοχοίδη «να σας μαζέψει», η κ. Νικολάου απάντησε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα. Νομίζω τον πειράζει γενικότερα η στάση που και εγώ και το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση έχει κρατήσει στο ζήτημα των φυλακών».

«Το προσωπικό δεν είχε τον έλεγχο στις περισσότερες φυλακές, τα παίγνια και τα πάρτι την νύχτα ήταν γνωστά. Ε αυτά τελείωσαν με πολύ μεγάλη προσπάθεια και κίνδυνο από εμένα και από άλλους που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό όπως είπε η ίδια «ενόχλησε», όπως «ενόχλησε και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στο ζήτημα των φυλακών και το γεγονός ότι δεν προέβημεν σε αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο για τον κοροναϊό τότε το Μάρτη Απρίλη…».

«Τώρα στην παρούσα φάση (και για αυτό με χτυπούν) και θα χτυπηθώ ακόμα περισσότερο μέχρι την Τετάρτη που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο μέσα έχει διατάξεις οι οποίες είναι ένα πρώτο νομοσχέδιο, γιατί θα ακολουθήσει αναμόρφωση όλου του σωφρονιστικού κώδικα στις αρχές του 2021, ένα πρώτο νομοσχέδιο που βάζει σε τάξη ορισμένα πράγματα», διευκρίνισε η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου και ο Κουφοντίνας

Ακόμη σημείωσε ότι «ουσιαστικά αν και έχει λήξει η λειτουργία του νόμου Παρασκευόπουλου, τον καταργεί πλήρως, με την έννοια ότι αλλάζει το καθεστώς των αδειών, αλλάζει το καθεστώς μετάβασης των κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές, αλλάζει γενικώς ο τρόπος που εφαρμόζεται πλέον η σωφρονιστική πολιτική. Και δεν εννοώ μόνο τα μέτρα αυτά του να αυστηροποιήσουμε άδειες ή τα κριτήρια για μεταγωγή στις αγροτικές αλλά και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με τη μετασωφρονιστική μέριμνα».

Στην ερώτηση αν αυτό αφορούσε και τον Δημήτρη Κουφοντίνα, η κ. Νικολάου απάντησε: «Αυτή ήταν η ανάγνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά βέβαια η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη. Ε όχι. Φυσικά και όχι, δεν μπορούν οι τρομοκράτες να απολαμβάνουν αυτά τα ευεργετήματα του νόμου. Δεν μπορούν οι τρομοκράτες να πηγαίνουν στις αγροτικές φυλακές ή με ευκολία να παίρνουν άδειες. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ερωτηθείσα για το αν αυτές οι αλλαγές πυροδότησαν την επίθεσε αυτή του Παύλου Πολάκη προς το άτομο της, τόνισε: «Ε τι άλλο; Υπάρχει άλλος λόγος;».

Ερωτηθείσα για το αν το «μόνη μου και όλοι σας» το είπε ως μια φράση που χρησιμοποιεί ο Πολάκης ή το είπατε και το εννοούσε, η κ. Νικολάου απάντησε: «Το εννοώ. Και το «όλοι σας» μην πάει αλλού. Είναι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι προς τον Πολάκη και τους συν αυτό. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

«Εγώ δεν θέλω να συνεχίσω αυτή τη λεκτική κόντρα. Αν ο κ. Πολάκης θέλει να πάμε και στα δικαστήρια έχω και μεγαλύτερη εμπειρία από αυτόν ως δικηγόρος. Αλλά να φροντίσει να εμφανιστεί αυτή τη φορά , όχι να κρυφτεί όπως έκανε πρόσφατα στη δίκη για την ηχογράφηση την παράνομη του Στουρνάρα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δεν έχω κανέναν πρόβλημα. Εδώ είμαι. Όλα στο φως. Και στη Βουλή όπως είπε ότι θα πάνε όλα τα στοιχεία, μακάρι να πάνε στη Βουλή για να μάθουνε όλοι αυτοί τι σημαίνει προσφορά και ζήτησε σε μια ελεύθερη οικονομία. Δεν άρεσε ότι σταθήκαμε κοντά στους κρατούμενους και στο προσωπικό με το να προμηθεύσουμε υλικό που έπρεπε στις φυλακές», επισήμανε η ίδια.

Αναφορικά με τον κ. Βαξεβάνη, η κ. Νικολάου δήλωσε: «Ο κ. Βαξεβάνης και οι έρευνές του, δεν έχω λόγια… Νομίζω ανήκουν στην ίδια κατηγορία οι δυο τους».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024