Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και η Γερμανία σκέφτεται να αναβάλει τη δεύτερη δόση των εμβολιασμών

Και η Γερμανία σκέφτεται να αναβάλει τη δεύτερη δόση των εμβολιασμών

Σε δύσκολη θέση ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και να αναβάλει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού προκειμένου να προσφέρει την πρώτη δόση σε όσους γίνεται περισσότερους.

Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, το υπουργείο ζητά τη γνώμη ανεξάρτητης επιτροπής για το κατά πόσο είναι σκόπιμο να αναβάλλει την αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer πέρα από τις 42 ημέρες που προβλέπει η φαρμακευτική εταιρεία.

Το έγγραφο, με ημερομηνία 3 Ιανουαρίου, συντάχθηκε μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν –ακόμα και από τους συντηρητικούς πολιτικούς συμμάχους του- για ανεπαρκείς προμήθειες εμβολίων και καθυστερήσεις στην εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» που παρακολουθεί την πανδημία Covid-19, συνολικά 239.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί από την αρχή της καμπάνιας στις 27 Δεκεμβρίου –αριθμός πολύ μικρότερος από τις 1,3 εκατ. δόσεις που παραδόθηκαν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετοί Γερμανοί ειδικοί εγκρίνουν τη βρετανική απόφαση για αναβολή της δεύτερης δόσης, η οποία βασίστηκε στην εκτίμηση επιτροπής ειδικών ότι η πρώτη δόση παρέχει επαρκή προστασία.

Σύμφωνα με το ίδιο κυβερνητικό έγγραφο, με την έγκριση του εμβολίου της Moderna την Τετάρτη ανοίγει ο δρόμος για παραλαβή ακόμα 1,5 εκατ. δόσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Συνολικά η Γερμανία προβλέπεται να λάβει φέτος 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna, το οποίο αναμένεται να γίνει το δεύτερο εμβόλιο που λαμβάνει έκτακτη άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, μετά το εμβόλιο της Pfizer.

Και τα δύο εμβόλια βασίζονται στη νέα τεχνολογία του mRNA.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024