
Κοροναϊός – Μέρκελ : Δίνουμε μάχη με τον Covid – Ευχηθείτε με βιντεοκλήση αυτά τα Χριστούγεννα
Τι προτρέπει τους πολίτες να κάνουν.
Η Γερμανία καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προέτρεψε σήμερα τους Γερμανούς να αποφύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς τα Χριστούγεννα και να χρησιμοποιήσουν τις βιντεοκλήσεις αντί για κατ’ ιδίαν ευχές, όπως ακριβώς κάνουν όσοι υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς η χώρα δίνει μάχη με τη νόσο COVID-19.
«Οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν μακριά από την πατρίδα για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις περιορισμένη επαφή με τους αγαπημένους», είπε η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου της βίντεο-ποντκαστ.
«Γνωρίζουν τι σημαίνει να μπορείς (να επικοινωνήσεις) μονάχα μέσω Skype, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να είσαι μαζί τους», συμπλήρωσε.
Πάνω από 700 θάνατοι σε 24 ώρες
Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 702 θανάτους σήμερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό των μολύνσεων από εκείνον που καταγράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου, μία ημέρα προτού η Γερμανία εισέλθει σε ένα αυστηρό λοκντάουν, που αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου.
«Αυτό που περιμένει πολλούς από εμάς τα Χριστούγεννα είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους σε αποστολές στο εξωτερικό», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, έχοντας ως φόντο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες» για την Ελένη Αυλωνίτου που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στη Μερσίνη με τέσσερις νεκρούς
- Γενεύη: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Τσιτσιπά (2-0)
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς

