Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν : Nα ανοίξει μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ

Επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν : Nα ανοίξει μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ

Τη «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τη «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, που θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και στις δυο πλευρές, μέσω συνεργασιών και ζήτησε να μην πάει χαμένο αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε την Μέρκελ για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που κατάβαλλε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Το παράπονό του από την Ελλάδα

Ο Τούρκος Πρόεδρος παράλληλα φέρεται να εξέφρασε το παράπονό του στην Γερμανίδα καγκελάριο υποστηρίζοντας πως η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, αλλά εκείνη δεν κάθεται στο τραπέζι.

Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά συμπλήρωσε πως την ίδια προθυμία θα πρέπει να δείξουν και οι υπόλοιποι παίκτες.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024