ΠΑΟΚ – Άρης 75-64: Ασπρόμαυρο το… πρώτο ντέρμπι της ημέρας
Στο ντεμπούτο του Λυκογιάννη στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε μόνο για ένα δεκάλεπτο απέναντι στον Άρη, αλλά με τον Τσαλμπούρη απόλυτο πρωταγωνιστή επιβλήθηκε άνετα με 75-64.
Σε μια μέρα που ΠΑΟΚ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη του σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ο δικέφαλος ήταν αυτός που μετέτρεψε το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο και επιβλήθηκε του αντιπάλου του με 75-64 κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκες του δικεφάλου ο Τσαλμπούρης, που σημείωσε 22 πόντους, ήταν αυτός που γύρισε την κατάσταση και σημείωσε καθοριστικά καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παρκέ, είχε ρυθμό στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα και κατάφερε να προηγηθεί με εφτά πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, βρήκε λύσεις από τον Τσαμπούρη που άρχισε να… πυροβολεί, ο Μήτρου-Λονγκ με την είσοδό του έφερε ενέργεια στην άμυνα και με ένα 10-0 σερί οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-24 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Μέχρι το 15′ ο Τσαλμπούρης είχε φτάσει τους 15 πόντους, παίρνοντας πάνω του επιθετικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 22-2 με αποτέλεσμα από το -7 που ήταν αν βρεθεί στο συν 13 (39-26) και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, αφού ήταν μπροστά με 12 (47-35).
Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προσπαθούσε να τους βάλει ο Άρης, κυρίως με την άμυνα ζώνης και η διαφορά ολοένα και ανέβαινε, φτάνοντας μέχρι και τους 18 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να είναι κυρίαρχος. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το 62-46 υπέρ του δικεφάλου, ο οποίος διαχείρίστηκε το σκορ από εκεί και πέρα.
Ο Άρης σε μια τελευταία απόπειρα αντεπίθεσης έφτασε μέχρι το -9 (71-62_, με τον Τσαλμπούρη όμως να αναλαμβάνει ξανά και να του ρίχνει τη… χαριστική βολή με μεγάλο τρίποντο και τη σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος με το τελικό 75-64.
Δεκάλεπτα: 27-24, 47-35, 62-46, 75-64
- Ο ΠΑΟΚ διαψεύδει τα ρωσικά δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος για τον Λιβάι Γκαρσία
- Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση πάνω από 80 τραυματίες – Σε «σπινθηροβόλα κεριά» αποδίδεται η πυρκαγιά
- Πεύκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που άρπαξαν τα χρήματα από 4 παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα
- Από φέτος υποχρεωτικά τεστ επαλήθευσης φύλου και για τους άνδρες πυγμάχους
- Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Μεξικό – Έγινε αισθητός στην κεντρική και νότια χώρα
- Παρεμβάσεις για την παιδεία στην Αττική με χρηματοδότηση 7,83 εκατ. Ευρώ

