Τουρκικά ΜΜΕ: Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας από την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν οι Γκιουλενιστές
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έλεγχο σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας μελών της FETO που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές
Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τη μεταξύ τους επικοινωνία, φέρονται να χρησιμοποιούσαν στην Τουρκία μέλη του δικτύου FETO, του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα οι οπαδοί του Γκιουλέν χρησιμοποιούσαν ελληνικά δίκτυα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και την αποστολή μηνυμάτων, ενώ στις τηλεφωνικές συσκευές υπήρχαν εγκατεστημένα λογισμικά κρυπτογράφησης αλλά και εφαρμογές διαγραφής και επαναφοράς μηνυμάτων.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έλεγχο σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας μελών της FETO που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές.
Η χρήση ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, εφαρμόστηκε προκειμένου να υπάρχει ασφαλής επικοινωνία μεταξύ των γκιουλενιστών που κυκλοφορούν ελεύθεροι και εκείνων που διώκονται με ένταλμα σύλληψης.
Όπως αναφέρει το TRT Haber, το δίκτυο του Γκιουλέν, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, «προσπαθεί επίσης να διεισδύσει σε δημόσια ιδρύματα και οργανισμούς, ενώσεις και άλλες κοινότητες, συνεχίζοντας τις παράνομες δραστηριότητες του» παρά την απαγόρευση λειτουργίας των δομών του.
- Ονδούρα: Βουλευτής τραυματίζεται από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη εναντίον της έξω από το Κογκρέσο
- Βόρεια Κορέα: Αέναη υποστήριξη στον Πούτιν υπόσχεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- To υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί τα θύματα του Πόρτλαντ πως «χρησιμοποίησαν το όχημα ως όπλο»
- ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Ορέσνικ το Λβιβ – Συγκλονιστικές εικόνες
- Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]



