Ινδονησία: Υπουργός συνελήφθη ύποπτος για διαφθορά
Ο ίδιος παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς και είναι ο δεύτερος υπουργός του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο που συλλαμβάνεται σε διάστημα λίγων εβδομάδων για υποψίες περί διαφθοράς.
Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Ινδονησίας συνελήφθη την Κυριακή από την αστυνομία, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι έλαβε 1,2 εκατομμύρια δολάρια ως μίζα, σε σχέση με την επισιτιστική βοήθεια που διανέμεται στους πληθυσμούς που έχουν πληγεί από τον νέο κοροναϊό.
Ο Τζουλιάρι Μπατουμπάρα διώκεται έπειτα από την κατάσχεση χθες, κατά τη διάρκεια ερευνών, του ποσού του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό, που βρέθηκε σε βαλίτσες και σακίδια πλάτης.
Ο ίδιος παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα της αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς και είναι ο δεύτερος υπουργός του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο που συλλαμβάνεται σε διάστημα λίγων εβδομάδων για υποψίες περί διαφθοράς.
«Πρόκειται για τα χρήματα των πολιτών, είναι μια βοήθεια που είναι κρίσιμη κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19 και για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», δήλωσε ο Γουιντόντο, μετά τη σύλληψη του Μπατουμπάρα, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα προστατεύσει κανέναν υπεύθυνο που διώκεται για διαφθορά.
Η οικονομία της Ινδονησίας, η μεγαλύτερη της νοτιοανατολικής Ασίας, έχει πληγεί από την πανδημία και η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα προγράμματα βοήθειας, ιδίως επισιτιστικής, για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη.
Μάρτυρες κατηγορούν τον Μπατουμπάρα ότι δέχθηκε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια από δύο εταιρείες, που επιλέχθηκαν για να διανείμουν δέματα με τρόφιμα στους πληγέντες από την πανδημία.
Υποστηρίζουν ότι ο Μπατουμπάρα έλαβε 10.000 ρουπίες ανά δέμα, ήτοι 71 σεντς δολαρίου.
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη




