Ισπανία : Αύξηση κατά 50% στους τραυματισμούς παικτών της LaLiga
Το βαρύ πρόγραμμα των ομάδων έχει αυξήσει αρκετά τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών
Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχετικά με το πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία του κοροναϊού το ποδόσφαιρο, και ειδικότερα στο ζήτημα με τους τραυματισμούς των παικτών, φιλοξενεί η ισπανική El Mundo.
Η έγκυρη εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους φορείς, αναφέροντας πως στο φετινό πρωτάθλημα της LaLiga παρατηρείται αύξηση κατά 50% στους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.
Όπως προκύπτει από την έρευνα της El Mundo, στις πρώτες 11 αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, έχουν τραυματιστεί 175 ποδοσφαιριστές, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται στο σχετικό πίνακα με 17 τραυματίες, ακολουθούμενη από την Οσασούνα (13), τις Βαλένθια και Βιγιαρεάλ (από 12) και την Μπαρτσελόνα (11).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νεοφώτιστη Ουέσκα έχουν παρατηρηθεί έξι τραυματισμοί, ενώ πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός σε ολόκληρη τη σεζόν ήταν μόλις εννέα.
«Εάν το σώμα δεν ξεκουραστεί, εμφανίζονται τραυματισμοί» εξηγεί ο προπονητής φυσικής κατάστασης Νταβίντ Πορσέλ και προσθέτει πως οι καλοκαιρινές διακοπές των παικτών ήταν εξαιρετικά σύντομες:
«Με τη συσσώρευση αγώνων και προπονήσεων ο φόρτος εργασίας είναι πολύ υψηλός. Ακριβώς όπως και οι κίνδυνοι φυσικών δυσλειτουργιών».
- Πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia
- Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο Πολ Ντέινο και η παρεξήγηση στο Instagram – Τρία Όσκαρ έβαλαν στη θέση τους τον Κουέντιν Ταραντίνο
- Κεντρικό ρόλο και αυξημένους πόρους για τις Περιφέρειες θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Χρυσή Αυγή: Καταπέλτης η εισαγγελέας – «Ναζιστικό κόμμα, γνήσιο τέκνο της ιδεολογίας αυτής»
- Πράσινο φως της FDA στην πρώτη οικιακή συσκευή κατά της κατάθλιψης – Πώς λειτουργεί
- Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια νέας κοινωνικής δομής


