Δώρο Χριστουγέννων : Σε δύο δόσεις η καταβολή του σε εργαζόμενους σε αναστολή
Σε δυο ταχύτητες θα πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα: στις 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όσοι δεν μπήκαν καθόλου σε αναστολή. Όσοι ωστόσο μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό που θα τους καταβληθεί από το κράτος, έως τις 15 Ιανουαρίου
Σε δυο ταχύτητες θα πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα: στις 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όσοι δεν μπήκαν καθόλου σε αναστολή. Όσοι ωστόσο μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό που θα τους καταβληθεί από το κράτος, έως τις 15 Ιανουαρίου.
Σε 2 χρόνους θα καταβληθεί φέτος το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων με βάση τον ονομαστικό τους μισθό θα λάβουν από τον εργοδότη τους έως τις 21 Δεκεμβρίου, όσοι εργαζόμενοι δεν τέθηκαν καθόλου σε αναστολή από την 1η Μαΐου – 31 Δεκεμβρίου.
«Όσοι τέθηκαν σε αναστολή μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, θα λάβουν και αυτοί το Δώρο έως τις 21 Δεκεμβρίου. Όμως για το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονταν σε αναστολή θα το πληρωθούν από το κράτος, με βάση όμως το ειδικό επίδομα και όχι τον ονομαστικό μισθό.»
Μάλιστα για το Νοέμβριο το Δώρο από το κράτος θα καταβληθεί με βάση τα 800 €, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες με βάση τα 534 €.
Ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.000 €.
Καθώς εργαζόμενος με 1.800 ευρώ μισθό ο οποίος μπήκε σε αναστολή 24 ημέρες το Νοέμβριο θα λάβει Δώρο 1.751 €, αντί για 1.875 €, που θα λάμβανε αν δεν είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του. Δηλαδή 124 ευρώ λιγότερα.
Πάντως όσοι είναι σε αναστολή και αυτό το μήνα, ο εργοδότης θα καταβάλλει έως τις 21 Δεκεμβρίου το ποσό που αναλογεί για τις ημέρες που εργάστηκε.
Για τις ημέρες όμως, που θα είναι σε αναστολή το Δώρο θα καλυφθεί από το κράτος, με το επικρατέστερο σενάριο να προβλέπει ότι η πληρωμή θα γίνει έως τις 15 Ιανουαρίου.
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442