ΓΕΕΘΑ : Μήνυμα σταθερότητας οι ασκήσεις Ελλάδας-Ιταλίας-Γαλλίας-Κύπρου στη Μεσόγειο
Η Ελληνική πλευρά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω πρωτοβουλία, την διατηρούν διαρκώς στο προσκήνιο και πρωτοστάτησαν στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 20» τον Σεπτέμβριο 2020.
Πρόσφατα, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κύπρος συμφώνησαν σε τετραμερή συντονισμένη παρουσία στην Αν. Μεσόγειο.
Η Ελληνική πλευρά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω πρωτοβουλία, την διατηρούν διαρκώς στο προσκήνιο και πρωτοστάτησαν στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 20» τον Σεπτέμβριο 2020.
Στο ανωτέρω πλαίσιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω των μέτρων πρόληψης της πανδημίας), στις οποίες οι αρμόδιοι επιτελικοί φορείς των 4 χωρών θέτουν προς συζήτηση θέματα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επέκτασης της συνεργασίας και με άλλα κράτη, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ των άλλων θεμάτων, η Χώρα μας επιδίωξε και ανέλαβε τη διοργάνωση της επόμενης άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ 21».
Η όλη πρωτοβουλία στέλνει ένα σαφές μήνυμα συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των κ – μ της, καθώς και την σταθερή επιδίωξή τους για ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις επιταγές του.
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν


