
Θεσσαλονίκη : Covid-free η μονάδα εκτροφής μινκ στα όρια του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Ο δειγματοληπτικός και κλινικός έλεγχος των ζώων δεν έδειξε απολύτως καμία ένδειξη
Αρνητικά στην covid-19 είναι τα γουνοφόρα ζώα (βιζόν) που εκτρέφονται σε μονάδα που λειτουργεί εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπάτος, μετά το συμβάν σε μονάδες εκτροφής στη Δυτική Μακεδονία, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ προέβησαν προληπτικά σε δειγματοληψίες στα μινκ που εκτρέφονται στην προαναφερόμενη μονάδα γιατί «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Κατά τον ίδιο, ο δειγματοληπτικός και κλινικός έλεγχος των ζώων δεν έδειξε απολύτως καμία ένδειξη. Ωστόσο, όπως είπε, «οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΠΚΜ στο εξής θα παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας τους και οι έλεγχοι θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε απρόοπτες εκπλήξεις».
Στη συγκεκριμένη μονάδα εκτρέφονται περί τα 1.200 με 1.300 γουνοφόρα ζώα (βιζόν). Αν και δεν έχει άδεια λειτουργίας, η μονάδα λειτουργεί νομότυπα βάσει της νομοθεσίας για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και υποχρεούται να αδειοδοτηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διευκρινίσεις Μπουγά για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Η τροπολογία δεν επηρεάζει τις αρμοδιότητές της»
- Μετά το Ρολάν Γκαρός, χάνει και το Γουίμπλεντον ο Κάρλος Αλκαράθ (pic)
- Ρούμπιο και Γκουτέρες συνομίλησαν για το Ιράν, την επισιτιστική ασφάλεια και τον Έμπολα
- Βρέθηκε το κανόνι του Κλιντ Ίστγουντ στο «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» – Πού ήταν;
- ΗΠΑ: Πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ στο 35% – Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του
- Γιάγια Τουρέ ή Ιγκόρ Μπίσκαν το δίλημμα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας



