Αρμενία : Απετράπη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού
Φέρεται ότι κατέληξε σε μια συμφωνία με τους ηγέτες κομμάτων της Αρμενίας και του Αρτσάχ (σ.σ. όπως αποκαλούν οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο Καραμπάχ) και με υποστηρικτές τους για να καταλάβουν την εξουσία και να σκοτώσουν τον Πασινιάν.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αρμενίας ανακοίνωσαν απόψε ότι απέτρεψαν μια απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSS) ο ύποπτος είναι ένας κάτοικος της επαρχίας Σιούνικ «ο οποίος έχει αντικυβερνητικές απόψεις και διαφωνεί με την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική του πρωθυπουργού». Δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του, Α.Μ.
Ο άνδρας αυτός είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. Φέρεται ότι κατέληξε σε μια συμφωνία με τους ηγέτες κομμάτων της Αρμενίας και του Αρτσάχ (σ.σ. όπως αποκαλούν οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο Καραμπάχ) και με υποστηρικτές τους για να καταλάβουν την εξουσία και να σκοτώσουν τον Πασινιάν.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της NSS, ηγέτες κομμάτων, πολιτικοί με αντικυβερνητικές απόψεις και οι υποστηρικτές τους καθώς και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σχεδίαζαν «μια απόπειρα εναντίον ενός πολιτικού και τον σφετερισμό της εξουσίας».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζεται ο Τρινκιέρι (pics)
- Και η Τουρκία απαγορεύει τα social media στους κάτω των 15
- Στάρμερ: Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη σχετικά με τη Μέση Ανατολή – Τι απαντά στον Τραμπ
- Σρι Λάνκα: Αμερικανικό το υποβρύχιο που έπληξε το ιρανικό πολεμικό πλοίο – 80 νεκροί από την επίθεση
- Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε για το μέλλον του
- Προς χρηματοδότηση η επέκταση της πεζοδρόμησης στην οδό Αβάντων στην Χαλκίδα
