Βεβαίωση απαιτείται για τη σίτιση των αδέσποτων στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε και περιλαμβάνει αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ξεκαθαρίζει ότι στις εξαιρέσεις από τον περιορισμό των μετακινήσεων συμπεριλαμβάνεται και η σίτιση των αδέσποτων, χωρίς να αναφέρει κανένα χρονικό περιορισμό κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 του άρθρου 3, αναφέρεται η περίπτωση (ιγ) που αφορά στη «Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη».

Στη συνέχεια αναφέρονται ανά περίπτωση τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχει μαζί του ο πολίτης. Όσον αφορά στη σίτιση αδέσποτων ζώων εκτός από το αυτονόητο ο πολίτης να έχει μαζί του την ταυτότητα, όπως και το sms με το κωδικό 6, απαιτεί και μια βεβαίωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Για την περ. (ιγ) της παρ. 2 απαιτείται βεβαίωση του δήμου κατοικίας του πολίτη, στην οποία αναφέρονται ο τόπος, η ημέρα ή οι ημέρες και ο προγραμματισμένος χρόνος σίτισης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3 ώρες.