Κοροναϊός : Oι επιπτώσεις της πανδημίας στις σχέσεις μας
Την εποχή του κοροναϊού εκτός από τη σωματική, επισφαλής είναι τόσο η ψυχική όσο και η πνευματική μας υγεία
Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε η ψυχολόγος Χριστίνα Καραπάνου για τις επιδράσεις της πανδημίας στη συμπεριφορά μας.
Σύμφωνα με την κυρία Καραπάνου, πρόκειται για συμπεριφορική πανδημία.
«Έχουμε δώσει έμφαση στις αλλαγές στην υγειά, αλλά δεν προσέχουμε τις υπόγειες αλλαγές στη συμπεριφορά», υποστήριξε και πρόσθεσε πως το ψυχικό κόστος είναι τεράστιο, καθώς έχουμε παραδοθεί πάρα πολύ στα ένστικτα.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το ανθρώπινο είδος ανακτά γρήγορα τον έλεγχο, προσαρμόζεται και δημιουργεί στρατηγικές αντιμετώπισης για να επιβιώσει.
Τόνισε ότι πρέπει να προσέχουμε στην εκδήλωση του συναισθήματος, να μην το κρύβουμε αλλά και να μην το δραματοποιούμε.
Για τις σχέσεις εν μέσω καραντίνας είπε να αποφεύγεται η προβολή και η γκρίνια και να δημιουργείται ένας χώρο ασφαλείας όπου θα μπορεί ο καθένας να είναι μόνος του για κάποια ώρα.
Τέλος υποστήριξε πως «ανακτήσαμε τους λόγους για τους οποίους έχουμε αξίες να υπάρχουμε ως άνθρωποι, ήρθαμε πιο κοντά και καταλάβαμε για ποιο λόγο υπάρχουμε και ζούμε».
Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442