Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οργασμός και γυναίκα : Γιατί υφίσταται και ποια λειτουργία εξυπηρετεί ;

Οργασμός και γυναίκα : Γιατί υφίσταται και ποια λειτουργία εξυπηρετεί ;

Οι αρσενικοί και θηλυκοί οργασμοί «συνεργάζονται» κατά κάποια έννοια, για να ξεκινήσουν την ωορρηξία στο θηλυκό

Σε άρθρο της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Experimental Zoology Part B: Molecular and Developmental Evolution, μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ πιστεύει ότι έχει μια απάντηση.

Διαδικασία

Αντί απλώς να εξελίσσεται ως ένα χαρακτηριστικό που συνοδεύει τον αρσενικό οργασμό, κάτι που θεωρήθηκε ότι ήταν μια προσαρμογή για να ενθαρρυνθεί η σύζευξη ζευγαριών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι o γυναικείος οργασμός υπήρξε σε κάποια φάση της εξέλιξης του ανθρώπου η βασική βιολογική ώθηση που απαιτείται για την ωορρηξία.

Όταν η γυναίκα έχει οργασμό απελευθερώνονται δύο ορμόνες στο σώμα της: η ωκυτοκίνη και η προλακτίνη. Στα θηλυκά θηλαστικά (με πλακούντα) στην Φύση, αυτός ο τύπος ορμονικής εκκρίσεως προκαλεί την έναρξη της ωορρηξίας και χωρίς αυτήν δεν θα ήταν δυνατή η εγκυμοσύνη.

Οι αρσενικοί και θηλυκοί οργασμοί «συνεργάζονται» κατά κάποια έννοια, για να ξεκινήσουν την ωορρηξία στο θηλυκό.

Είναι πιθανό ότι ο ίδιος μηχανισμός εξελίχθηκε αρχικά και στις γυναίκες για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με την πάροδο του χρόνου, οι γυναίκες ανέπτυξαν την ικανότητα να έχουν ωορρηξία σε κύκλους ανεξάρτητους από την ανδρική σεξουαλική δραστηριότητα.

Έτσι αυτή η ορμονική λειτουργία κατέστη περιττή, αλλά παρέμεινε στη γυναικεία βιολογία, λόγω του δευτερεύοντος ρόλου της ως ενός ευχάριστου μηχανισμού «δεσίματος» με τον αρσενικό σύντροφο.

«Οι προηγούμενες μελέτες τείνουν να επικεντρώνονται σε στοιχεία από την ανθρώπινη βιολογία και στην τροποποίηση ενός χαρακτηριστικού παρά στην εξελικτική του προέλευση». δήλωσε ο συν-συγγραφέας Gunter Wagner, καθηγητής οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale.

Πράγματι, προηγούμενες μελέτες έχουν επισημάνει, ότι η γονιμότητα των γυναικών δεν φαίνεται να εξαρτάται από τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Από τη λογική αυτή βγήκε το συμπέρασμα, ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είχε ποτέ άμεσο ρόλο στην αναπαραγωγική επιτυχία. Έτσι, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονταν πριν οι επιστήμονες, η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι ο γυναικείος οργασμός εξελίχθηκε για να βοηθήσει στην αναπαραγωγή σε συνδυασμό με τον αρσενικό οργασμό.

Πηγή: iflscience.com

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024