Μπολσονάρο : Είναι «τρελό» που επιβάλλουν νέα lockdown
Ο Μπολσονάρο απορρίπτει εξ αρχής την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρο, χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου lockdown για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού.
Απορρίπτει εξ αρχής
Ο Μπολσονάρο απορρίπτει εξ αρχής την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Τα περισσότερα κράτη της Δύσης και ορισμένα στη Λατινική Αμερική έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Πολλές κυβερνήσεις, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων

