Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο : Συνεργάτης του Μπολσονάρο συνελήφθη με χρήματα στα… οπίσθιά του

Απίστευτο : Συνεργάτης του Μπολσονάρο συνελήφθη με χρήματα στα… οπίσθιά του

Ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής Τσίκο Ροντρίγκες πιάστηκε με τα χαρτονομίσματα κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στο σπίτι του

Οι προσπάθειες του Ζαΐρ Μπολσονάρου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τιμωρό της διαφθοράς δέχτηκαν άλλο ένα πλήγμα, αφού η αστυνομία φέρεται να κατέσχεσε έναν πάκο χαρτονομίσματα από… τα οπίσθια ενός από τους συμμάχους του.

Ο Τσίκο Ροντρίγκες, αναπληρωτής του προέδρου στη γερουσία, φέρεται να συνελήφθη με τον κρυμμένο πάκο την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στο σπίτι του. Η έφοδος ήταν μέρος επιχείρησης κατά της πιθανής υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος που προοριζόταν για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Απίστευτο περιστατικό

Η εφημερίδα Estado de Sao Paolo αναφέρει ότι σύμφωνα με δύο πηγές, περισσότερα από 30.000 ρεάλ (πάνω από 4.500€) ήταν κρυμμένα στα εσώρουχα του Ροντρίγκες, γερουσιαστή της πολιτείας Ροράιμα στον Αμαζόνιο.

«Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο εξωφρενική είναι η κατάσταση, κάποια από τα χαρτονομίσματα είχαν λεκέδες από κόπρανα», δήλωσε ο Κρουσό για τη στιγμή της ανακάλυψης των κρυμμένων χρημάτων από την αστυνομία, στο σπίτι του στη Μπόα Βίστα, πρωτεύουσα της Ροράιμα.

Οι Βραζιλιάνοι έχουν κατακλύσει το twitter με το hashtag #PropinaNaBunda (Μια Δωροδοκία στον Πισινό). Πολλοί έχουν αναφέρει ότι το γεγονός θα μείνει στην ιστορία της… «πρωκτικής ζωής» του τόπου.

Ο Ροντρίγκες δεν έδωσε καμία εξήγηση για το περιεχόμενο των εσωρούχων του, όμως αρνήθηκε κάθε παράνομη πράξη, υπονοώντας ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούσαν να σπιλώσουν το όνομά του.

«Έχω καθαρό παρελθόν και μια αξιοσέβαστη ζωή. Ποτέ δεν έχω εμπλακεί σε κανένα σκάνδαλο», επιμένει ο 69χρονος.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας κατέκτησε την εξουσία το 2018 υποσχόμενος να εξαλείψει τη διαφθορά, μετά από ένα σκάνδαλο που θεωρείται από ορισμένους το μεγαλύτερο στην ιστορία.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφθορά στην κυβέρνησή μου», τόνισε την Τετάρτη ο Μπολσονάρου, απειλώντας να δώσει «μια δυνατή κλωτσιά στο λαιμό» κάθε απατεώνα πολιτικού.

Η κυβέρνησή του κατατρύχεται από σκάνδαλα, συμπεριλαμβανομένων των υποψιών ότι ένας από τους γιους του που ασχολούνται με την πολιτική, ο Φλάβιο, ήταν επικεφαλής σε ένα περιστατικό διαφθοράς. Ο ίδιος ο Φλάβιο Μπολσονάρου διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024