Σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Έκτορας, ο σκύλος που μαχαιρώθηκε από δύο άτομα την Τρίτη στη Νίκαια. Αν και οι κτηνίατροι είναι συγκρατημένοι καθώς έχασε πολύ αίμα, ο σκυλάκος έκανε την πρώτη του βόλτα με πολλή όρεξη.

Ο Έκτορας, λοιπόν, αναρρώνει και έκανε την πρώτη του βόλτα στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) στο Σχιστό Περάματος.

Δείτε τη βόλτα του Έκτορα:


Το χρονικό

Το σκυλάκι, βασανίστηκε από δύο άντρες: ο πρώτος, καθηγητής στο επάγγελμα, τον μαχαίρωσε, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος τον χτυπούσε με σιδερένιο αντικείμενο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που προχώρησε σε καταγγελία, το πρωί της Τρίτης στις 8:30 περίπου επί της οδού Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νικαίας είδε τον φερόμενο ως δράστη πεσμένο στην άσφαλτο και τον δικό του δεσποζόμενο σκύλο τρία τετράγωνα μακριά να σέρνει το λουρί του.

Όταν έτρεξε στο σημείο να συνδράμει διαπίστωσε, όπως είπε στο SKAI.gr, ότι είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι σε ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο και με το αριστερό του χέρι μαχαίρωνε τα πλευρά του σκύλου από την αριστερή πλευρά. Μαχαίρωνε το άτυχο ζώο με τέτοιο μένος που τρύπησε τον πνεύμονα του σκύλου.

Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος γιατί είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε.

Ένας άλλος γείτονας εκείνη την στιγμή χτυπούσε το σκυλί με σιδερένιο σκουπόξυλο στο κεφάλι. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα και όσα καταγγέλλει στο SKAI.gr, ότι δεν σταματούσαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε το σκυλί μέχρι που χτύπησαν δύο εκ των παρευρισκομένων.

Ο καθηγητής πάντως εμφανίστηκε αμετανόητος, λέγοντας ότι το ζώο του επιτέθηκε πρώτα και αρνείται ότι το μαχαίρωσε.