Βρούτσης : Από 23 έως 29 Οκτωβρίου τα αναδρομικά συνταξιούχων
Από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά συνταξιούχων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά συνταξιούχων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα τελικά ποσά των αναδρομικών για συνταξιούχους, χήρες, παιδιά και κληρονόμους και τη διαδικασία καταβολής τους .
Όπως επεσήμανε τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου. Διευκρίνησε, δε, ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.
Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.
Στα ορφανά αμφιτεροπλεύρως, δηλαδή και από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το υπουργείο ακολουθεί τις εισηγήσεις των νομικών και του ΕΦΚΑ.
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι για τους κληρονόμους θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για μηδενική γραφειοκρατία. Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο υπουργός είπε ότι θα γίνει ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας και θα υπάρξει εγκύκλιος για τα απαραίτητα έγγραφα. Επίσης, με πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών θα γίνει η διασταύρωση των δικαιούχων.
«Ό,τι λέει ο νόμος θα ακολουθηθεί», τόνισε ο κ. Βρούτσης.
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442