Γώγος για κρουαζιερόπλοιο: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ
Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο - τα οποία πρώτα βγήκαν θετικά και μετά αρνητικά - καθώς και για την κατάσταση με τα κρούσματα στην Αττική.
Εξήγηση για το πως βρέθηκαν και τα 12 τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 να είναι ψευδώς θετικά επιχείρησε να δώσει μιλώντας ο καθηγητής και Μέλος Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Ακουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει» πρόσθεσε.
Για το πώς μπορεί να βγήκαν θετικά αρχικά και τα 12 τεστ είπε ότι «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ».
«Πρέπει να πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων»
Σταθερή παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα κοροναϊού στην Αττική, όπως ανέφερε ο καθηγητής, ωστόσο, τα νούμερα είναι υψηλά ώστε να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.
«Σταθεροποίηση σε τέτοια νούμερα ψηλά δεν είναι ικανοποιητική. Πρέπει να πέσουνε οι αριθμοί, πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τεστ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν γίνονται πολλά τεστ πρέπει να δούμε να εκατοστιαίο ποσοστό των θετικών» ανέφερε.
Έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των νοσηλευομένων και των νοσούντων σε μονάδες, παραμένει όμως αρκετά υψηλός.
«Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, η συμμόρφωση πρέπει να ‘ναι 100% αυτή τη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη περίοδος τώρα, είναι λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή περίοδο που θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος» τονίζει.
«Για να μην προχωρήσουμε σε μέτρα πιο επώδυνα θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα αυτά, των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε από την προσεχή εβδομάδα» καταλήγει ο καθηγητής.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442