Διαδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τη Λέσβο
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας καλώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από την Λέσβο.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από την Λέσβο μετά την καταστροφή του καταυλισμού στην Μόρια.
Στην διαδήλωση στο Βερολίνο συμμετείχε η θεία του Αλαν Κούρντι, του αγοριού από την Συρία που πνίγηκε για να γίνει το τραγικό σύμβολο της προσφυγικής κρίσης του 2015.
«Αποφάσισα να μιλήσω και να εκφρασθώ στο όνομα εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους… Εάν δεν μπορώ να σώσω την δική μου οικογένεια, ας σώσουμε τους άλλους», δήλωσε η Τίμα Κούρντι καλώντας τους πολίτες να γράψουν στους πολιτικούς αξιωματούχους και να τους ζητήσουν να κινητοποιηθούν.
«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να τους γυρίσουμε την πλάτη», είπε.
Η Σόνια Μπόμπρικ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Seebruecke, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι «υπάρχει αρκετός χώρος στην Γερμανία» για να υποδεχθεί περισσότερους από τους 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα τους οποίους το Βερολίνο δεσμεύθηκε να δεχθεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην διαδήλωση στο Βερολίνο.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κολωνία, το Μόναχο και την Λειψία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
- Καταγγελία της Φενέρμπαχτσε για τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ μετά το buzzer beater του Μπόλντγουιν
- «Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που… περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο
- Οδηγός πήγαινε με την όπισθεν στη ΛΕΑ της Λεωφόρου Σχιστού για να αποφύγει την κίνηση




