
Κοροναϊός: Συνολικά δέκα ασθενείς το έχουν σκάσει από νοσοκομεία της Αττικής – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, υπάρχουν συνολικά δέκα περιπτώσεις όπου άτομα ενώ έχουν διαγνωσθεί με κοροναϊό, έχουν φύγει από τα νοσοκομεία και ακόμη δεν έχουν βρεθεί.
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς τις τελευταίες μέρες δύο ασθενείς με κοροναϊό το «έσκασαν» από το νοσοκομεία που νοσηλεύονταν.
Πρόκειται για έναν 30χρονο Ιρανό ο οποίος νοσηλευόταν με κοροναϊό στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγνκ και έναν Αφγανό ο οποίος το έσκασε πριν λίγες μέρες από το Ιπποκράτειο, πηδώντας από το παράθυρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Ιρανός ζούσε στο hotspot της Μαλακάσας πριν εισαχθεί στο Φλέμινγκ και βγει θετικός στο τεστ του Covid-19.
Μάλιστα όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ο εν λόγω ασθενής κυκλοφορούσε ελεύθερα στο νοσοκομείο.
Αυτά τα δύο περιστατικά δεν είναι τα μόνα που προκαλούν «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υπάρχουν συνολικά δέκα περιπτώσεις με άτομα που ενώ έχουν διαγνωσθεί με κοροναϊό, το έχουν «σκάσει» από το νοσοκομείο και ακόμη δεν έχουν βρεθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία αφορά αλλοδαπούς οι οποίοι επιλέγουν να μην δώσουν τα στοιχεία τους και προτιμούν να φύγουν από το νοσοκομείο ώστε να επιστρέψουν άμεσα στις δουλειές τους ή στην οικογένειά τους.
Ο κ. Γιαννακός ανέφερε μάλιστα πως σε κάποια νοσοκομεία η κλινική κοροναϊού είναι ακατάλληλη καθώς δεν είναι εντελώς αποκομμένη από την υπόλοιπη μονάδα με αποτέλεσμα τα ενεργά κρούσματα να κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς καμία προφύλαξη.
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»



