Μετρό : Περισσότερα δρομολόγια από τις 31 Αυγούστου
Ανά πόσα λεπτά θα διέρχονται οι συρμοί του Μετρό.
Ενισχύεται από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου η συχνότητα των δρομολογίων στο Μετρό για την αποφυγή συνθηκών συνωστισμού στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της Covid-19.
Ειδικότερα, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως κατά τις ώρες αιχμής, από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις στις Γραμμές 2 και 3 θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά (από 6΄) την τρέχουσα εβδομάδα.
Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά, στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά (όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά, από τα 4,5΄ που ήταν πέρσι.
Τι γίνεται με τους τρεις νέους σταθμούς της γραμμής 3
Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιλύεται το πρόβλημα των διπλών χρονοαποστάσεων που δημιουργήθηκε στο τμήμα Αγ. Μαρίνα- Νίκαια μετά την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά.
Στο εξής από τους σταθμούς «Αγ. Μαρίνα», «Αγ. Βαρβάρα» και «Κορυδαλλός» οι συρμοί θα διέρχονται με τις ίδιες χρονοαποστάσεις του δικτύου της γραμμής 3 (ανά 4΄ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και μόνο ο σταθμός «Νίκαια» θα έχει πλέον διπλές χρονοαποστάσεις.
Ο σταθμός αυτός είναι προσωρινά τερματικός και η διάταξη της γραμμής δεν προβλέπει όλες εκείνες τις δυνατότητες (σημείο αλλαγής κατεύθυνσης του συρμού) που είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιτευχθεί η χρονοαπόσταση που υπάρχει στο υπόλοιπο δίκτυο της Γραμμής 3.
Εξυπακούεται ότι με την απόδοση στην κυκλοφορία της επέκτασης προς Πειραιά, στο σύνολό της, θα ομαλοποιηθούν πλήρως οι χρονοαποστάσεις και σε αυτό το σταθμό.
- Κόρινθος: Συνελήφθη και ο μηχανικός για την κατάρρευση μπαλκονιού που σκότωσε 43χρονη – Άφαντη η ιδιοκτήτρια
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο και επιχείρησε να την καλύψει ο συνοδηγός
- Ο μοναχικός δρόμος του Τσιτσιπά: Όταν το τένις γίνεται εσωτερική μάχη
- Άννα Βίσση: Τέλος εποχής στο Hotel Ερμού – Πότε θα γίνει η συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Σιωπητήριο Μητσοτάκη για τις δικογραφίες με τους «γαλάζιους» υπουργούς και βουλευτές για ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Μεταφέρθηκε στην εντατική ο Μιρτσέα Λουτσέσκου – Το βράδυ του Σαββάτου χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του»
- Μοσχάτο: Φωτιά σε Ι.Χ. και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο τα ξημερώματα – Τι προβληματίζει την Αστυνομία
- Σκέφτεστε να αποκτήσετε σκύλο; Ανακαλύψτε με ποιον μπορείτε να συνυπάρξετε αρμονικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442