Λευκορωσία : Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση, δηλώνει ο Πομπέο
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», στη Λευκορωσία είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία, μετά την περιοδεία του στην Τσεχία, τη Σλοβενία και την Αυστρία, τις προηγούμενες ημέρες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν την κατάσταση στη Λευκορωσία μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της περασμένης εβδομάδας και την καταστολή των κινητοποιήσεων που ακολούθησε, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία, μετά την περιοδεία του στην Τσεχία, τη Σλοβενία και την Αυστρία, τις προηγούμενες ημέρες.
Κυρώσεις μόνο σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μινσκ θέλει η Πολωνία
Ο Πολωνός ομόλογός του, Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σχολίασε ότι οι πιθανές κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Λευκορωσία θα στοχεύουν μόνο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, το Μινσκ παραμένει δεσμευμένο στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Βρυξέλλες εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία, σε απάντηση για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τις οποίες τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Ο Τσιτσιπάς κινδυνεύει να βγει εκτός top-50 (pic)
- Timelapse βίντεο δείχνει πώς άδειασε το Στενό του Ορμούζ σε λίγες ώρες
- Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να συνάψει «συμφωνία» – Βάζει εμπόδια, λέει
- Πράσινο φως για το νέο γήπεδο της Ρόμα
- Bugonia: Γιατί η σκοτεινή αλληγορία του Γιώργου Λάνθιμου αξίζει Όσκαρ;
- Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτερα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας




