Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο λέει «όχι» σε ξένη μεσολάβηση για τη διευθέτηση της κρίσης
«Δεν έχουμε ανάγκη καμία ξένη κυβέρνηση, κανέναν μεσολαβητή», διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Άμυνας
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση μπροστά στο μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις προεδρικές εκλογές, απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο μιας ξένης μεσολάβησης, την οποία έχουν προτείνει κυρίως η Πολωνία και δύο χώρες της Βαλτικής.
«Δεν έχουμε ανάγκη καμία ξένη κυβέρνηση, κανέναν μεσολαβητή», διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Την περασμένη Τετάρτη, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία είχαν προτείνει ένα σχέδιο διαμεσολάβησης που προέβλεπε τη συγκρότηση ενός «εθνικού συμβουλίου» με στόχο τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης που συνταράσσει τη Λευκορωσία.
«Χωρίς να θέλω να προσβάλω τους ηγέτες αυτών των κρατών, θα ήθελα να τους πω να ασχοληθούν με τις υποθέσεις τους», τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι διαδηλωτές βγαίνουν εκ νέου στους δρόμους για άλλη μια ημέρα κινητοποιήσεων, ο Λουκασένκο σημείωσε: «Δεν θα βγει τίποτα από αυτό. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτήν τη χώρα».
«Μην παίζετε με τη φωτιά. Ο στρατός έχει επαρκείς ικανότητες να προστατεύσει τον εαυτό του και τις οικογένειές του και να φροντίσει για την ασφάλεια του κράτους μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής

