
Ανησυχία στη Γαύδο για ύποπτα κρούσματα κοροναϊού – Ζευγάρι επισκεπτών εμφάνισε συμπτώματα
Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαύδο.
Σε εφαρμογή έχει τεθεί στη Γαύδο, το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού, καθώς ζευγάρι επισκεπτών εμφάνισε συμπτώματα της νόσου.
Συγκεκριμένα το ζευγάρι παρουσίασε συμπτώματα όπως πυρετό και απευθύνθηκε στο ιατρείο του νησιού.
Για προληπτικούς λόγους και λόγω της ιδιαιτερότητας του ακριτικού νησιού- από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες – αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ και να διαπιστωθεί εαν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο κοροναϊό, όπως αναφέρει το flashnews.gr. Για την μεταφορά τους ακολουθούνται τα όσα ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.
Όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, από τις αρχές Αυγούστου η Γαύδος είχε αυξημένη επισκεψιμότητα, κυρίως από νέες και νέους, κάτι που είχε επισημανθεί και σε έγγραφο του Κέντρου Υγείας Καντάνου το οποίο εστάλη την Δευτέρα 10 Αυγούστου, και αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, της αύξησης των κρουσμάτων από κορονοϊό Covid-19 και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στη Νήσο Γαύδο εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, αλλά και στις αρχές του Νησιού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, καθώς και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας όσο αφορά την απόσταση και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού.
Οι οδηγίες που μας κοινοποιεί η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθούν απ’ όλους για να αποφύγουμε διασπορά του ιού. Είναι σημαντικό να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης ειδικά σε μια περιοχή όπως η νήσος Γαύδος για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.
H τήρηση των κανόνων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για την υγεία όλων των πολιτών που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των μόνιμων κατοίκων.»
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό


