Λευκορωσία : «Πρόβατα τηλεκατευθυνόμενα από το εξωτερικό» χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές ο πρώην πρόεδρος Λουκασένκο
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις, οι οποίες κατεστάλησαν βίαια, κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, είναι τηλεκατευθυνόμενες από το εξωτερικό και επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει να διχαστεί η χώρα του
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις, οι οποίες κατεστάλησαν βίαια, κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, είναι τηλεκατευθυνόμενες από το εξωτερικό και επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει να διχαστεί η χώρα του.
«Καταγράψαμε κλήσεις από το εξωτερικό. Από την Πολωνία, τη Βρετανία και την Τσεχική Δημοκρατία υπήρξαν κλήσεις για να τηλεκατευθύνουν, συγχωρήστε την έκφραση, τα πρόβατά μας», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κουκλοπαίχτες στην Τσεχία» έδωσαν εντολή στην αντιπολίτευση «να οδηγήσει τους ανθρώπους να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν διαπραγματεύσεις για μια μεταβίβαση της εξουσίας».
Η αντιπολιτευόμενη υποψήφια Σβετλάνα Τιχανόφσκαϊα απέρριψε νωρίτερα σήμερα τα επίσημα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία ο Λουκασένκο κατήγαγε μια συντριπτική νίκη, καταγγέλλοντας νοθεία και σημείωσε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν.
«Η απάντηση θα είναι ανάλογη. Δεν θα επιτρέψουμε να διχαστεί η χώρα», πρόσθεσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το Belta.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις




