Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό MEGA: Μαρτυρία - ντοκουμέντο για τα κυκλώματα της νύχτας

Αποκλειστικό MEGA: Μαρτυρία – ντοκουμέντο για τα κυκλώματα της νύχτας

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις των κυκλωμάτων που «πωλούν προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρηματίες. Όπως αναφέρει στο MEGA άνθρωπος που εργάζεται χρόνια στη νύχτα, οι εκβιασμοί γίνονται τις περισσότερες φορές με το όπλο στο χέρι

Τρόμος απειλές και κυκλώματα στον κόσμο της νύχτας από την δεκαετία του 70’ που σε αρκετές περιπτώσεις καταλήγουν ακόμα και σε ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου…αλλά και πόλεμος κυριαρχίας ανάμεσα στις ομάδες για το ποιος θα επικρατήσει στην λεγόμενη προστασία των μαγαζιών.

Με την απειλή όπλων «πωλούν» προστασία

Άνθρωπος που δουλεύει στη νύχτα αναφέρει αποκλειστικά στο MEGA πώς τα μέλη ενός κυκλώματος προσεγγίζουν τα θύματα τους, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προκειμένου να τους πουλήσουν προστασία με το όπλο στο χέρι.

«Παραθέτουν στο γραφείο τα όπλα ,πολλές φορές μπορεί να χειροδικήσουν και εκείνη την ώρα για εκφοβισμό και του λένε ότι από εδώ και πέρα ξεχνάει την παλιά φύλαξη που έχει και ότι αυτοί είναι που βάζουν πλέον τους όρους. Του λένε το ποσό που είναι να πληρώσει κάθε μήνα και του λένε πως θα είναι οι υπηρεσίες σε ότι αφορά τη φύλαξη από εδώ και πέρα με δικά τους άτομα…»

Εκβιάζουν τα θύματα με τις ζωές των παιδιών τους

Η λέξη προστασία για τα κυκλώματα είναι ιερή, πηγή χρημάτων…για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. Όρος απαράβατος, όρος που εάν παραβιαστεί πληρώνεται ακόμα και με ζωές.

«Οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να δώσουν χώρο και χρήμα σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί απειλείται η ζωή η δικιά τους, των παιδιών γενικά της οικογένειας τους αλλά ακόμα και των υπαλλήλων και θαμώνων της επιχείρησης…»

Απειλητικά μηνύματα και βομβιστικές επιθέσεις

Οι ασφυκτικές πιέσεις τους στα θύματά τους ξεκινούν με απειλές, επιθέσεις και ξυλοδαρμούς, ενώ δεν διστάζουν να κλιμακώσουν τις ενέργειες τους ακόμα και με εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις,

«Σε περίπτωση που αυτός αρνηθεί θα του στείλουν μήνυμα. Το μήνυμα έχει να κάνει με ένα απειλητικό τηλέφωνο στην πορεία και αν δεν ενδώσει θα προβούν σίγουρα σε κάποιες αξιόποινες πράξεις όπως μία βομβιστική επίθεση ή να κυνηγήσουν τον ίδιο..Βομβιστική επίθεση στα χρόνια που δουλεύω έχω δεχθεί σε 3 μαγαζιά».

Όπως σε όλες τις δουλειές της νύχτας, και σε αυτό το είδος εκβιασμού κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής. Από φόβο τα θύματα αποφεύγουν να καταφύγουν στις αστυνομικές αρχές και να καταγγείλουν τους ξυλοδαρμούς τις απειλές και τον εκβιασμό…Αναγκάζονται να ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024