Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και κρατούν τις κοινωνικές τους επαφές τους στο μίνιμουμ, οι περισσότερες ιερόδουλες δεν έχουν καμία επιλογή πέρα από το να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Σε κεντρικό οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, μια ζεστή μέρα του Ιουλίου, όπου οι πελάτες μπαινόβγαιναν, οι βενεζουελάνες εργαζόμενες ένιωθαν μια ανακούφιση καθώς είχαν επιτέλους δουλειά.

Οι σεξ εργάτες έχουν μία σταθερή ροή πελατών από τα μέσα Ιουνίου, όταν τους επετράπη να ξαναεργαστούν έπειτα από την τρίμηνη απαγόρευση, λόγω του κοροναϊού.

Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και κρατούν τις κοινωνικές τους επαφές τους στο μίνιμουμ, οι περισσότερες ιερόδουλες δεν έχουν καμία επιλογή πέρα από το να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

«Κοιμόμουν για να ξεχάσω την πείνα μου»

«Προσπαθούσα να κοιμάμαι όσο περισσότερο γινόταν ώστε να ξεχνάω την πείνα μου αυτούς τους 3 μήνες», ανέφερε η Μπέλλα, μητέρα ενός μικρού παιδιού, την ώρα που μία άλλη γυναίκα καθάριζε και απολύμανε το δωμάτιό της για να υποδεχτεί τον επόμενο πελάτη.

Οι ελληνικές αρχές, μαζί με το άνοιγμα των οίκων ανοχής, ανακοίνωσαν και μια λίστα από κανόνες οι οποίοι θα έπρεπε να τηρούνται, για την προστασία τόσο των πελατών όσο και τον εργαζομένων, οι οποίοι κινδύνευαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εργαζόμενο.

Ωστόσο, η Μπέλλα, μιλώντας στο AFP δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι ρεαλιστικά.

«Γελοία» μέτρα

«Είναι γελοία», δήλωσε η Δήμητρα Κανελλοπούλου, πρόεδρος της ένωσης σεξουαλικών εργαζομένων στην Ελλάδα.

«Λένε να μην κάνουμε χειραψία στην αίθουσα αναμονής και στη συνέχεια πηγαίνουμε στο δωμάτιο και γίνονται αυτά που γίνονται», είπε. «Ποιο το νόημα;».

Συνιστάται στους σεξεργάτες και τις σεξεργάτριες να «τηρούν τις αποστάσεις» και να αποφεύγουν την «πρόσωπο με πρόσωπο επαφή», ενώ η χρήση μάσκας προσώπου «θα μπορούσε να εισαχθεί ως μέρος παιχνιδιού», όπως αναφέρουν οι κανόνες.

«Είναι αστείο. Πώς μπορεί ένα κορίτσι να προκαλέσει ευχαρίστηση στον πελάτη; Μήπως να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;», αναρωτιέται η Κατερίνα, που διευθύνει ένα πορνείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κατάλογος των μέτρων περιλαμβάνει ακόμα την υποχρέωση σε όλους τους οίκους ανοχής να κρατούν στοιχεία επικοινωνίας όλων των πελατών σε σφραγισμένο φάκελο για τέσσερις εβδομάδες ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου κρούσματος.

«Ουσιαστικά δεν είχαμε επιλογή…»

«Ουσιαστικά η δουλειά μας είναι ρώσικη ρουλέτα. Θέτεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου σε κίνδυνο, αλλά ουσιαστικά δεν έχουμε επιλογή γιατί θα πεθαίναμε από την πείνα», δήλωσε η Άννα Κουρουπού, τρανσέξουαλ που ηγείται του κινήματος Red Umbrella Athens, μία πρωτοβουλία που υποστηρίζει τους σεξ εργαζόμενους.

«Αυτή είναι ίσως η χειρότερη στιγμή για το επάγγελμα», είπε.

«Τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα όταν ξέσπασε το AIDS, αλλά τότε μετά από μερικούς μήνες ξέραμε ότι η χρήση προφυλακτικού θα μας κρατούσε ασφαλείς. Τώρα δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr