Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Άνοιξαν τα «κόκκινα φανάρια» - Τι απαγορεύεται δια ροπάλου

Ολλανδία: Άνοιξαν τα «κόκκινα φανάρια» – Τι απαγορεύεται δια ροπάλου

Άνοιξαν οι οίκοι ανοχής στην Ολλανδία, αλλά τα φιλιά είναι εκτός των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι οίκοι ανοχής άνοιξαν και πάλι στην Ολλανδία την Τετάρτη, καθώς η χώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό.

Οι αρχές επισημαίνουν ωστόσο ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα φιλιά και οι βαριές ανάσες, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Χορευτές σε strip show και οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ έχασαν το εισόδημά τους για 3,5 μήνες χωρίς να λάβουν κάποια κρατική υποστήριξη.

Η διάσημη συνοικία των «κόκκινων φαναριών» στο Άμστερνταμ, όπου οι τουρίστες πλημμυρίζουν τα δρομάκια δίπλα στα κανάλια για να δουν sex shows, μαγαζιά με ερωτικά είδη και εργαζόμενους/-ες στο σεξ, είχε ερημώσει την περίοδο του lockdown.

Άνοιξαν την 1η Ιουλίου οι οίκοι ανοχής της Ολλανδίας

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο σεξ εξεπλάγησαν ευχάριστα όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μπορούν να ξαναπιάσουν δουλειά από την 1η Ιουλίου, αντί της 1ης Σεπτεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η Red Light United, η οποία εκπροσωπεί τις εργάτριες του σεξ του Άμστερνταμ, είχε κάνει εκστρατεία για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους το συντομότερο δυνατόν, καθώς είχαν να πληρώσουν ενοίκια για τις εγκαταστάσεις τους και προκειμένου να συμβεί αυτό αναγκάζονταν να δουλεύουν παράνομα, εκθέτοντας τους ίδιους και τους πελάτες τους σε κίνδυνο.

«Ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω στη δουλειά», δήλωσε στο Reuters η Moira Mona, μια 29χρονη εργαζόμενη που θα εμφανιστεί σε μια λέσχη S&M αυτήν την εβδομάδα. «Το επιπλέον εισόδημα είναι ευπρόσδεκτο, γι’ αυτόν τον λόγο ελπίζω η μέρα μου να είναι… κουραστική. Αν και δεν περιμένω να είμαι τόσο απασχολημένη όσο πριν από την κρίση του κοροναϊού».

Οι εργαζόμενοι στο σεξ στην Ολλάνδια χρειάζεται ήδη να τηρούν μια σειρά μέτρων. Με τον κοροναϊό, οι κανόνες αυτοί έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηροί και συμπεριλαμβάνουν μια σειρά από συστάσεις, όπως ποιες στάσεις πρέπει να αποφεύγονται.

Aκόμα και με τις νέες οδηγίες, όμως, οι εργαζόμενοι στον τομέα του σεξ θα είναι πιο εκτεθειμένοι στους κινδύνους του CODVID-19 από άλλα επαγγέλματα, δήλωσε η Debbie Mensink, σύμβουλος δημόσιας υγείας στο Άμστερνταμ.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ήδη αυξημένο κίνδυνο για την υγεία τους λόγω της φύσης της δουλειάς τους. Επειδή οι άνθρωποι πλησιάζουν πολύ ο ένας τον άλλο».

Νέος… εξοπλισμός για τις εργαζόμενες στο σεξ

Η Mona, ωστόσο, λέει ότι δεν ανησυχεί και θα λάβει προφυλάξεις.

Πρόσθεσε δε, μερικά νέα αντικείμενα στη συλλογή της – που ήδη συμπεριλαμβάνει ρούχα από λατέξ, τακούνια στιλέτο και μαστίγια με φούντα στην άκρη – για να τηρήσει το πρωτόκολλο: ένα δερμάτινο κάλυμμα προσώπου με μεταλλικά στηρίγματα, μαύρα γάντια και χειρουργικές μάσκες προσώπου, συμπληρώνουν το ντύσιμο.

«Δεν παίρνω επιδόματα ανεργίας αν αρρωστήσω. Οπότε αν κάποιος εμφανιστεί και αρχίσει να βήχει ή να φτερνίζεται στον χώρο μου θα του πω αν μπορεί να επιστρέψει κάποια άλλη φορά. Γιατί αν αρρωστήσω για μία εβδομάδα, αυτό σημαίνει μία εβδομάδα χωρίς εισόδημα».

Η Mona είχε κάποιο εισόδημα κατά τη διάρκεια του lockdown κάνοντας κάποιες online εκπομπές, αλλά επισήμανε πως αν συνεχίζονταν τα μέτρα θα αναγκαζόταν να ξοδέψει όλες της τις οικονομίες.

Ο κοροναϊός στην Ολλανδία

Η Ολλανδία έχει καταγράψει περισσότερα από 50.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 6.000 θανάτους από τα μέσα Μαρτίου, που ξέσπασε η πανδημία.

Παρά τα βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία για τον COVID-19, συνιστάται στους ανθρώπους να κρατούν απόσταση 1,5 μέτρου και να φορούν μάσκες προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αυτοί οι κανόνες ωστόσο, δεν μπορούν να ισχύσουν για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ.

«Σας συστήνουμε αυστηρά να μην βρίσκεστε στην κυριολεξία πρόσωπο με πρόσωπο, σε απόσταση δηλαδή που μπορείτε να αναπνεύσετε την ζεστή ανάσα του άλλου. Σας συστήνουμε επίσης αυστηρά να μην φιλάτε τους πελάτες γιατί το σάλιο μεταφέρει τον ιό και θα μπορούσατε να τον μεταφέρετε και εσείς με τη σειρά σας», ανέφερε μια υγειονομική υπάλληλος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024