Πότε θα ταξιδέψουμε σε χωριά και νησιά – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
Να αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων ανυπομονούν πολλοί πολίτες και ειδικά οι ηλικιωμένοι, ώστε να μεταβούν στα εξοχικά τους
Από την Δευτέρα 4 Μαΐου, οι πολίτες θα έχουν το «ελεύθερο», να πραγματοποιούν μετακινήσεις εντός νομού, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα μετακίνησης και να στέλνουν sms στο 13033.
Ωστόσο, δεν θα είναι ελεύθερες από εκείνη την ημέρα και οι μετακινήσεις εκτός νομού, ανά την επικράτεια.
Να αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων ανυπομονούν πολλοί πολίτες και ειδικά οι ηλικιωμένοι, ώστε να μεταβούν στα εξοχικά τους.
Το απαγορευτικό που τους κράτησε στα αστικά κέντρα αίρεται την ερχόμενη Δευτέρα, όσοι όμως θέλουν να μετακινηθούν σε άλλους νομούς θα πρέπει να περιμένουν έως τις 18 Μαΐου.
Η καθημερινότητα όλων μας αλλάζει από τη Δευτέρα καθώς θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση εντός νομού.
Το SMS στο 13033 και η φόρμα μετακίνησης καταργούνται και αρκετοί συμπολίτες μας ανυπομονούν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους και να πάνε στα εξοχικά τους ή στα χωριά τους.
Ο καιρός βοηθάει και κάποιοι σκέφτονται να περάσουν εκεί όλο το καλοκαίρι, ωστόσο κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας φοβούνται και δεν θα πάνε πουθενά.
Η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων θα γίνει σε δύο φάσεις: από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός νομού, ενώ από 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση και εκτός νομού.
Παράλληλα αυξάνεται κατά ένα άτομο το επιτρεπόμενο όριο στα Ι.Χ. και πλέον μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορούν να είναι ο οδηγός με δύο ακόμα άτομα.
Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:
- «Το πλάνο που έχει η Σεβίλλη για να κρατήσει τον Βλαχοδήμο» (pic)
- Εργασιακά: Πώς οι άνω των 50 γίνονται οι ρυθμιστές των αγορών – Ποιοι κλάδοι κερδίζουν
- Σοκ στο Κόπα Άφρικα: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο τερματοφύλακας του Σουδάν, Μονγκέντ Ελνέελ! (vid)
- Ισραήλ: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του τομέα υψηλής τεχνολογίας επιδιώκουν να φύγουν στο εξωτερικό μετά τον πόλεμο
- Δεκέμβρης 1914: Όταν τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου «σίγασαν» μέσα στις γιορτές
- Τραμπ – Ζελένσκι: Εν αναμονή της συνάντησης – «Αγκάθια» το εδαφικό ζήτημα και οι εγγυήσεις ασφαλείας


