Μαγιορκίνης στο MEGA: Ικανοποιημένοι αν δεν ξεπεράσουμε τα 50 κρούσματα ανά μέρα
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τις προβλέψεις σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού, αλλά και για το δεύτερο στάδιο διαχείρισης της κρίσης στην οποία εισέρχεται η χώρα μας
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τις προβλέψεις σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού, αλλά και για το δεύτερο στάδιο διαχείρισης της κρίσης στην οποία εισέρχεται η χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη «αν δεν ξεπεράσουμε τα 50 κρούσματα ανά ημέρα τότε είμαστε σε πολύ καλό στάδιο»
«Πάνω από τα 50 τότε πρέπει να προβληματιστούμε. Το ψυχολογικό όριο για να αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν είναι τα 50 κρούσματα ανά ημέρα», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Όταν λέμε 50, εννοούμε 50 ανεξάρτητα, όχι 50 σε δομές για παράδειγμα»
Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας μάλιστα πως οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα βρίσκονταν ούτως ή άλλως μεταξύ τους.
«Δεν έχει συμβεί ένα γεγονός υπερμετάδοσης σε σχολείο, δεν έχει αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Τα παιδιά είναι συνήθως ένα εργοστάσιο μετάδοσης, και δεν το έχουμε δει να συμβαίνει με τον κοροναϊό», υπογράμμισε αρχικά.
«Μην ξεχνάμε ότι θα ανοίξουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, παιδιά που θα βρίσκονταν μεταξύ τους ούτως ή άλλως.
Να δούμε πως θα εξελιχθεί, φαίνεται πως το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να βάλει το πλάνο του Σεπτεμβρίου να λειτουργήσει τώρα», συμπλήρωσε.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας