Επικοινωνία Τσίπρα με τον πρόεδρο του SPD – Τι είπαν για το ευρωομόλογο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του SPD στη Γερμανία, N. Borjans, είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε τη θέση Borgians υπέρ του ευρωομολόγου. Τι είπαν για το ταμείο ανάκαμψης και την οικονομική κρίση και την επόμενη μέρα της ΕΕ μετά την πανδημία
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Noerbert Walter Borjans, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.
Θέσπιση ευρωομολόγου για να διαφυλαχθεί η συνοχή της ΕΕ
Στο πλαίσιο αυτό, καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.
Επιπλέον, κατά τη συνομιλία τους, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση.
Σημειώνεται ότι υπέρ της ισπανικής πρότασης είχε ταχθεί ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Στενότερη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και SPD
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του SPD συμφώνησαν στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τέλος, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις κατά την επόμενη περίοδο για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.
- Αυξημένη τρομοκρατική απειλή για βασικές ευρωπαϊκές υποδομές – Επιστολή από ΕΕ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442