Χαρδαλιάς : Έκτακτα μέτρα στη Λάρισα – Έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους, «κλείνει» δομή προσφύγων
Αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, κλείνει η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο και επεκτείνονται οι έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες.
Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.
Εκτός από την επιβολή αυστηρής καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.
Από αύριο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους: Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ «κλείνει» δηλαδή στεγανοποιείται η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύσχέτιση με τον οικισμό των Ρομά, που βρίσκεται σε καραντίνα.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς εκτός οικισμού θα οδηγηθούν οι 20 θετικοί στον ιό οι οποίοι θα μπούν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία οι ευπαθείς ομάδες για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ της πυροσβεστικής και οι δομές Υγείας στη Λάρισα.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.
- Πράσινο φως για το νέο γήπεδο της Ρόμα
- Bugonia: Γιατί η σκοτεινή αλληγορία του Γιώργου Λάνθιμου αξίζει Όσκαρ;
- Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτερα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα







