Μάχη με τον ιό, με το χρόνο και με τις ελλείψεις δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας. Οι ήρωες με τις άσπρες μπλούζες καταγγέλλουν ότι, στην πραγματικότητα, είναι άοπλοι και χωρίς προστασία.
Είναι οι σεμνοί επαγγελματίες που δίνουν με σοβαρές ελλείψεις τη μάχη κατά του κοροναϊού.
Μας θυμίζουν όμως ότι δεν είναι άτρωτοι. Δεν έχουν υπερδυνάμεις. Χρειάζονται στήριξη από τους πολίτες και από το κράτος.
Ήδη έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας, και πολλοί περισσότεροι παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός μάχης, λόγω της καραντίνας.
Η ελλιπής υποδομή είναι αυτή που τους προβληματίζει. Κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες καθώς, κάθε εργαζόμενος, δικαιούται στη βάρδιά του να χρησιμοποιεί μόνο μία προστατευτική μάσκα.
Κι όλα αυτά, ενώ αναμένεται να χρειαστούν ακόμη περισσότερες κλίνες στις εντατικές.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας