Οι δύο βρετανικές φίρμες προστίθενται στην μακρά λίστα κατασκευαστών που προχωρούν στην παύση της λειτουργίας των εργοστασίων τους σε βρετανικό έδαφος- και όχι μόνο.

Η Jaguar Land Rover σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας αφορά τρία εργοστάσιά κατασκευής αυτοκινήτων και ένα κινητήρων στη Βρετανία ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι γραμμές παραγωγής θα ξαναλειτουργήσουν στις 20 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η βρετανική φίρμα γνωστοποίησε ότι τα εργοστάσιά της σε Βραζιλία και Ινδία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Αντιθέτως, η παραγωγή έχει ανασταλεί από την στο εργοστάσιο της JLR στη Σλοβακία εξαιτίας της πανδημίας.

H Βentley από την πλευρά ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής στο Crewe για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να προστατεύσει το εργατικό δυναμικό της αλλά και την και να αντιμετωπίσει την κάμψη που παρατηρείται στη ζήτηση εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε πολλές αγορές. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου αναμένεται επίσης περί τις 20 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι έχοντας διαθέσει 11.000 αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του 2019, κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία, (+65 εκ. ευρώ) έναντι ζημιών ύψους 288 εκατομυρίων ευρώ το 2018.

Ωστόσο όπως σημειώνει ο επικεφαλής της φίρμας Adrian Hallmark, «είχαμε όλοι μας μεγάλα σχέδια για το 2020. Οι δύο πρώτοι μήνες μας επιβεβαίωναν ωστόσο μετά μας χτύπησε ο κωρονοϊός. Πλέον οι προσδοκίες μας μειώθηκαν σημαντικά και επί της ουσίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού θα καταλήξει όλο αυτό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr