Κοροναϊός : Η Ουκρανία σφραγίζει τα σύνορά της – Πρώτος νεκρός
H Ουκρανία θα κλείσει σε 48 ώρες τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform
H Ουκρανία θα κλείσει σε 48 ώρες τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
«Η χώρα μας θα κλείσει τα σύνορα για τους ξένους πολίτες σε 48 ώρες. Το υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει όλους τους οργανισμούς, όλες τις χώρες για το ότι η Ουκρανία θα κλείσει τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Ντανίλοφ.
Τη ίδια στιγμή συμβούλεψε τους Ουκρανούς να περιορίσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ είπε ότι όσοι Ουκρανοί βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό μπορούν να επιστρέψουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όσοι έμειναν σε χώρες που επλήγησαν από τον κοροναϊό θα πρέπει να περάσουν από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου.
Στην Ουκρανία έχει επιβληθεί καραντίνα μέχρι τις 3 Απριλίου. Έχουν κλείσει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι κινηματογράφοι, τα κέντρα διασκέδασης, ενώ απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα.
Πρώτος θάνατος στη χώρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας, σήμερα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από κοροναϊό. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 71 ετών από την περιοχή του Ζιτόμιρ η οποία διακομίσθηκε στο νοσοκομείο στις 12 Μαρτίου καθώς διαγνώσθηκε ότι πάσχει από τον νέο κορονοϊό COVID-19 και η οποία ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα που έχουν καταγραφεί ανέρχεται σε 3 άτομα, ενώ το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 3 Μαρτίου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας