Ουγγαρία : Ο Όρμπαν ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα νότια σύνορα της χώρας
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε χθες το βράδυ την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα νότια σύνορα της χώρας του, αφού ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ενημέρωσε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε χθες το βράδυ την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα νότια σύνορα της χώρας του, αφού ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ενημέρωσε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.
«Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας νωρίτερα σήμερα με θέμα τη μετανάστευση και την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Όρμπαν ότι ασκείται τεράστια πίεση στην Τουρκία και ότι (η χώρα) δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει τη ροή των μεταναστών» επισήμανε το γραφείο Τύπου του ούγγρου πρωθυπουργού.
Ο Όρμπαν συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, το οποίο αποφάσισε ότι «η Ουγγαρία πρέπει να ενισχύσει την προστασία των συνόρων της και να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στη μεταναστευτική οδό των Βαλκανίων».
Μετανάστες στην Τουρκία άρχισαν χθες να κατευθύνονται προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, αφού τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δε θα προσπαθεί να εμποδίσει τους μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Ένας από τους πιο σφοδρούς αντιπάλους της μετανάστευσης στην Ευρώπη, ο Όρμπαν κέρδισε τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία το 2018.
Στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης, το 2015, είχε κλείσει εντελώς τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με ένα φράχτη.
Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να τερματίσει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την ΕΕ και να διασφαλίσει βελτιωμένες συνθήκες υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, με αντάλλαγμα την υποστήριξη της Ένωσης.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Σoκ στις ΗΠΑ: Αθλητής του NFL βρέθηκε νεκρός σε γκαράζ
- Το κούρεμα της Γκισλέιν Μάξγουελ στη φυλακή δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι εμμονική με την εξουσία
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
- Ιράν: Διχασμένοι οι σύμβουλοι του Τραμπ για την επίθεση – Σενάριο δολοφονίας Χαμενεΐ
- Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Κρήτη με το τρόπαιο στις αποσκευές του (pics)
- Ποιες περιοχές της Ελλάδας «ψηφίζουν» οι τουρίστες



