Πρόσφυγες βρέθηκαν κλειδωμένοι σε κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη
Οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν τους μετανάστες και αμέσως διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών
Κλειδωμένοι μέσα σε κοντέινερ εντοπίστηκαν τέσσερις πρόσφυγες στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για αφγανικής καταγωγής άνδρες τους οποίους εντόπισε νωρίς το απόγευμα η αστυνομία, ύστερα από κλήση που δέχθηκε να μεταβεί στην οδό Κωλέττη, στην περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Υπάλληλος του ΟΣΕ φαίνεται πως άκουσε θόρυβο προερχόμενο από το εσωτερικό του κοντέινερ.
Οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν τους μετανάστες και αμέσως διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στις 28 Ιανουαρίου, το κοντέινερ φορτώθηκε σε τρένο από τον Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, στην οποία και έφτασε την επόμενη μέρα.
Οι τέσσερις αλλοδαποί κατάφεραν να μπουν σε αυτό κατά την παραμονή του στη συμπρωτεύουσα.
Το φορτίο ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Βουδαπέστη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr αυτό δεν συνέβη διότι οι τελωνειακές αρχές στην Ειδομένη διαπίστωσαν πως είχε ξεσφραγιστεί. Αφού το σφράγισαν, το έστειλαν και πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου και έφτασε σήμερα.
Σημειώνεται πως οι τέσσερις μετανάστες οι οποίοι «τρύπωσαν» στο κοντέινερ προκειμένου να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, ενώ και εντός αυτού επικρατούσε έντονη δυσοσμία.
- Δύο συνταγές για σπιτικές πίτες
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ

